• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Предсједник Удружења Херцеговаца у Београду Жарко Ј. Ратковић уручио је директору основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Требињу два лаптопа и пет таблета за потребе ученика Подручног одјељења у Ластви.

Како је сам Ратковић истакао, основни мотив за овако лијеп гест била му је чињеница да је некада и сам похађао ову школу. Као други мотив послужиле су му ријечи највећег херцеговачког пјесника Јована Дучића који је тражио да се, након његове смрти, не купују цвијеће и бисте за његов одар него да се помаже младост у Хецеговини. Тако је и Удружење Херцеговаца у Београду одлучило да своја скромна средства ове године утроши на помоћ дјеци у завичају.

Ратковић је инсистирао да се један лаптоп додијели најбољем ученику Подручног одјељења у Ластви за прошлу школску годину, а да преостали лаптоп и таблете Наставничко вијеће распреди према потребама ученика и школе.

Ученица осмог разреда Милица Ждралић једина је на крају претходне школске године имала просјечну оцјену 5,00 што је аутоматски квалификовало за ову награду. Један лаптоп је остао за потребе школе, која је такође слабо опремљена приручним помагалима. Пет таблета додијељено је ученицима који немају рачунаре кући или су слабог имовног стања.

 

Таблете су добили сљедећи ученици: Андријана Грубач ( 1.разред), Дејан Грубач (3. разред ), Стефан Бован (7.разред), Ива Шакотић (7.разред ) и Вања Деретић (9.разред ). Ученике су поклони веома обрадовали, а највише од свега што се неко сјетио баш њих, да им уљепша дјетињство и олакша учење.

У петак 25.9. у 9 сати ученицима су свечано уручени поклони, а све је било и медијски пропраћено. Изјаву за медије дали су наставница Дарка Деретић и ученици: Милица Ждралић и Стефан Бован. Наставница се захвалила Удружењу Херцеговаца у Београду у име школе, а ученици су истакли да ће им ови поклони знатно олакшати учење.

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено