• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Министарство просвјете и културе Републике Српске наградило је Светосавском наградом 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика и дјеце у протеклој школској години. Mеђу награђенима је и Милан Вујовић, наставник разредне наставе у нашој школи. 

Милан (Љубан ) Вујовић рођен је 26.2.1956. године у Пресједовцу Општина Калиновник. Основну и средњу завршио је у Сарајеву;српски језик је у Сарајеву, а разредну наставу у Мостару.

У нашој школи почео је да ради 1996.године.Препознатљив је по свом стваралачком и креативном раду у настави и ваннаставним активностима са  ученицима наше подручне и централне школе.

Као наставник српског језика, а касније и разредне наставе 39 година свог живота посветио је васпитању и образовању десетина  генерација ученика.Он је  тај посао обављао  предано, одговорно,  и савјесно, са огромном количином љубави.По много чему је јединствен,позитиван, ведрог духа, омиљен је наставник многих генерација ученика.

Један је од оних који нам показује колико је важно бити добар човјек у свакој прилици, чак, некад важније него бити добар наставник.

Наставне методе може да усаврши и примијени свако (са мање или више успјеха), али бити добар човјек, пријатељ и добар колега много је теже и захтјевније.У себи носи једну посебну доброту и благост због којих је једнако омиљен и поштован од ученика, њихових  родитеља, као и колега радника школе.Нема ђака којег није волио, нити ученика да није волио њега.

Преопознатљив у свом раду је  по различитим и важним животним причама које су ученицима биле занимљиве и животно поучне.Његова одјељења су представљала једну породицу над којом је бдио као прави родитељ, и као такав, учио их  је  и васпитавао  са пажњом и одговорношћу правог родитеља.На крају четверогодишњег/петогодишњег  школовања испраћао их је као поштене, одговорне,  и савјесне ученике са великом количином знања за даљи наставак школовања.Његов огроман рад и посвећеност дали су васпитне и образовне темеље многим генерацијама ученика који су касније надограђивали своје знање кроз даље школовање.

Затим би почињао све из почетка, увијек са новим и већим жаром, и уколико су изазови били већи, то је и енергија коју би улагао била све већа и већа. Увијек ведрог духа и добре воље са осмијехом је васпитавао и образовао бројне генерације ученика, спреман да прихвати и уради све што је потребно за добробит дјеце и школе.Благ и тих, увијек смирен и промишљен са оном врстом тихог ауторитета какав посједују просвјетни радници старог кова, оставља утисак на некога на кога се треба угледати.Увијек спреман и препознатљив по спремности за сарадњу, помоћ и подршку својим колегама из колектива.

Нова енергија за покретање и уређивање школског часописа, рад у секцијама, припремање  приредби, рад на очувању ћириличног писма....

Бројне су активности и добровољне хуманитарне акције у којима је наставник Милан до сада учествовао, било са својим ученицима било у дружењу „Дјеца дјеци“,   захваљујући којима су били у прилици да помогну многима којима је помоћ била неопходна.

Са коликом љубављу и жаром је обављао посао наставника, и улагао љубав и стрпљење, наставник Милан  са истим таквим жаром је приступио и активностима  за заштиту ћириличног писма и ћирилице. Тако је, захваљујући његовој ангажованости  настала је и секција „Читалићи“ која истрајно ради на очувању  ћириличног писма и културе читања.

Руководилац је Тима за културну и јавну дјелатност школе, чиме је дао велики допринос у организацији бројних приредаба (Дан школе, Светосавске приредбе, осмомартовске, пријем ђака првака ...)и осталих разних манифестација које су важне за живот и рад школе у цјелини.

Иницијатор је оснивања школског часописа „Змај“ и руководилац Тима за уређење тог часописа, као  и оснивач новинарске секције гдје је заједно са ученицима Школе посјећивао и презентовао различита дешавања у школи и граду.

Покретач и организатор више дружења са пјесницима који су захваљујући њему и његовом личном односу и срдачношћу посјећивали нашу школу.

У свом раду је  препознатљив по сталној и константној сарадњи са друштвеном заједницом (посјете музејима, галеријама, спортским клубовима, предузећима, средствима информисања...као и великом хуманитарним радом кроз Удружење „Дјеца  дјеци“.

Покретач је и редовни организатор такмичења рецитатора на нивоу школе које се организују и проводе посљедних 15 година.

Генерације својих ученика испраћао је на њему својствен начин, такав је и  овај прошлогодишиј, у оној специфичној, тешкој ситуацији у вријеме пандемије (прилог видео запис).

Иницијатор  и организатотр васкршње туцијаде ученика наше школе (једини у Регији), која се прошле школске године није одржала због познате ситуције са вирусом корона.

Милан је колега који нас увијек пуни ведрином,надом и оптимизмом, не жалећи се никад,не оптерећујући никог...

На крају ове школске године наставник Милан одлази у заслужену пензију.

 

Наставник – учитељ (васпитач) који се не заборавља!

 

У наставку можете послушати разговор са нашим награђеним колегом. 

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено