• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Испратили смо још једну генерацију

И шта рећи након девет година?

Ми наставници имамо привилегован животни позив, имамо част да пред нашим очима одрастају и стасавају млада бића. А сјећања остају. Сјећамо се и вас. Још јуче сте били тако мали, слатки, пуни страха пред „страшном“ школом, пред непознатим учитељима који ће од вас тражити да баш све знате.

Везивали смо вам пертле, облачили јакнице, учили правилно држање оловке, прва слова и бројеве, учили енглески, математику, информатику... Пуно смо тога заједно прошли: смијех, сузе, радост и љутњу... И вријеме је пролетјело за трен, а ви сте одрасли док смо трепнули оком. И , ево, одлазите... У септембру нашим школским ходницима неће се више чути ваш смијех, неће више бити ваших лица.

Свака генерација иза себе оставља свој траг. Оставили сте га и ви. У генерацији вас је било стотину двадесет четворо. Изврсних математичара, језичара, рецитатора, глумаца, историчара, будућих програмера, инжињера, виноградара и љекара, кувара и техничара... Били сте генерација са изузетним ученицима, ученицима који су се истицали у многим стварима. Осморо вас у својим свједочанствима имате само петице. Знамо да то није било нимало лако и искрено вам честитамо. Ви сте овогодишњи носиоци Вукове дипломе: Уна Гудељ, Алекса Тодоровић, Милица Зотовић, Алекса Јокановић, Хелена Ивеља, Анђела Илић, Данило Шушић, Јелена Килибарда. Сигурни смо да ћете бити наши најбољи амбасадори. Осим вас за изузетне резултате у наставним и ваннаставним активностима не можемо а да не похвалимо Елену Ламбету, Кристину Гуровић, Марка Перишића, Лидију Бердовић. За изузетан труд, учење, храброст, другарство и осмијех те постигнуте резултате у наставним и ваннаставним активностима похвалу смо додијели Клари Бошњак. А највеће признање, титула Ђака генерације ове школске, 2020/21. године, припала је Андрији Рикалу, ученику 9-1 одјељења. А Андрија зна и математику, и физику, и информатику, свира клавир, тренира три спорта, члан је бициклистичког клуба, ужива у картингу...учесник је републичког такмичења из иформатике, позван на такмичење на БиХ нивоу...

Генерација сте коју је обиљежила заиста необична школска година. Ова изненадна падемија пореметила вам је ритам учења и нормалног живота и ускратила вас за бројне ужитке при завршетку вашег основног образовања. Прва сте генерација која неће имати успомену на школску екскурзију, нисте имали ни традиционално вече малих матураната. Овај растанак за вас је почетак нечег новог. Пред вама је и упис у средњу школу, још један животни циклус у који идете са новим надама, жељама и очекивањима. Желимо вам да сви упишете жељене средње школе, да будете успјешни, а ми ћемо пратити ваше успјехе и поносити се њима. Желимо вам да прије свега будете добри људи, а тиме ћете постићи и све остало. Останите онакви какви сте до сада били. И, никада немојте заборавити да је од оцјена важније знање.

Нисмо вас могли испратити на традиционалан начин него уз торту, сокић и фоткање испред школске зграде, зато овим путем изражавамо наше задовољство што сте били ученици наше школе, желимо вам срећу у будућем школовању, срећу у професионалном и личном животу.

Колектив Школе

Последње објављено:

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

 

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено