• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Поводом обиљежавања 16. октобра , Свјетског дана здраве хране, а у оквиру реализације пројекта „Школе – пријатељи правилне исхране“ данас је у нашој школи уприличен здрави доручак за све ученике разредне наставе.

Учешће у организацији и реализацији узели су сви учитељи, водитељи продуженог боравка, управа, Тим ПУПИ, чланови хуманитарне организације „Дјеца дјеци“, ученици и њихови родитељи. На бројним штандовима постављеним у учионицама, у школском холу и вишенамјенској сали маштовито су аранжирани бројни „приноси“ родитеља, ученика и наставника – специјалитети направљени од здравих домаћих производа. Присутни су имали приликуда се послуже, да доручкују, а и да за симболичну цијену купе неки од производа са штанда. За прикупљени новац купљено је воће које је донирано народној кухињи и ученицима који су у изолацији.

Храна је темељна људска потреба, предуслов људског опстанка и благостања. Данашњи убрзани темпо живота потиснуо је традиционални начин прехране и замијено га индустријским прерађевинама. Здрава исхрана не заснива се само на усвајању здравих животних навика него и у одрицању од лоших прехрамбених и животних навика чиме се ослобађамо негативних ефеката лоше прехране: хронични умор, депресија, овисност о храни и наравно сувишни килограми. Главни циљ данашње манифестације је био континуирани рад на подизању свијести о потреби и одржавању здравог начина живота школске дјеце како би се побољшале њихове прехрамбене навике и свеукупно здравље.

Последње објављено:

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

 

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено