• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Директори Основне школе "Јован Јовановић Змај" од оснивања до данас били су: Ракић Вељко, Крунић Марко, Перишић Вукашин, Мијановић Саво, Ножица Недјељко, Ђордан Драгослав и Стевовић Милорад.

ОШ „Јован Јовановић Змај“ има дугу и успјешну васпитно-образовну традицију, како по својим васпитно-образовним, тако и кадровским и организационим резултатима, који су, посебно посљедњих година захваљујући великом ангажовању колектива, ученика и родитеља још значајнији.

За поштовање је и чињеница да је кроз ОШ „Ј.Ј.Змај“ прошло на хиљаде ђака који су вриједни и успјешни чланови овог друштва. Међу њима има и оних који су својим талентом и преданим радом допринијели да ова школа и на тај начин стрекне углед, а ми се данас радујемо свим њиховим наградама и успјесима.

Дјеца, наставници и сви запослени у школи свакодневно су пред новим и другачијим изазовима, које успјешно рјешавамо освајајући и оплемењујући узајамну комуникацију у циљу добре сарадње и подршке дјетету.

Школа кроз реализацију развојног плана тежи постати савремена, препознатљива, квалитетна, водећи рачуна о нивоу знања које ученици требају усвојити, а такође и са којим вриједностима ће кренути у живот.

Циљ коме тежимо је развијање другарске атмосфере, атмосфере потребне за срећан раст и развој дјетета, развијање и подстицање добрих навика, учење не само конкретног градива већ и усвајање здравог и конструктивног погледа на свијет и људе око себе, који је пун ведрине, оптимизма и уживања у истраживању и спознавању различитих знања и правих вриједности.

Настојимо да код наших ученика развијемо креативно размишљање и интелектуалну храброст и обезбиједимо знање које ће трајати читавог живота.

Максимално се залажемо за побољшање унутрашње организације и услова за рад, грађење добрих и квалитетних међуљудских односа заснованих на пријатељском и професионалном нивоу.

Посао наставника даје пуно слободе, омогућава да до изражаја дођу креативност и маштовитост, али је истовремено и тежак јер захтијева много стрпљења, концентрације и потпуну преданост ученицима, чији нам резултати и висока постигнућа опет доносе радост.

Ученик је у првом плану, његове потребе, сазнања, отворен дијалог с њим јер само тако можемо постизати оно чему тежимо: квалитетно и примјењиво знање, културу живљења, перспективност у друштву.

Најважније је да дјеца буду у складу са временом у коме живе. То је успјех!

Наша школа је отворена за све нове идеје и приједлоге са циљем унапрјеђења рада.

Дарко Јегдић, директор школе

Издвојено