• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Новости из школе

У суботу, 24.11.2018. године ученици наше школе у пратњи њихових наставница италијанског језика присуствовали су манифестацији поводом „Седмице италијанске кухиње“. Имали су прилику да дегустирају познате италијанске специјалитете у чијој припреми су учествовали неки од наших бивших, а садашњих ученика Центра средњих школа у Требињу, али и да се лично упознају и разговарају са амбасадором Италије у БиХ, господином Николом Миназијем.

У цијелом свијету се 20. новембар обиљежава као Међународни дан дјечијих права. На овај датум је 1959. године на Генералној скупштини УН усвојена „Декларација о правима дјетета“, а 30 година касније, 20.11.1989. године, увојена „Конвенција о правима дјетета“. БиХ је овај документ ратификовала 1992. године.

Поводом Међународног дана дјетета у нашој школи су реализоване бројне активности, а једна од њих је изложба уприличена у школском холу.

6. октобра 2018. год. навршава се 130 година од завршетка Херцеговачког устанка. Наиме, тога дана је 6750 херцеговачких устаника на Горичком пољу (данашње требињско насеље Горица ) предало пушке. Предају оружја Аустро-Угарској нису извршиле аустроугарске власти већ у њихово име црногорска војна команда. Аустроугарски командант Јовановић није се смио упустити у разоружавање устаника већ је то посматрао са стране све док ипосљедња пушка није предата изасланицима књаза Николе...

Ова радионица је кроз игру и искрено дружење показала шта дјеца желе да би била срећна.

Подршку, заштиту нас одраслих као и љубав и топао загрљај њихових најближих.

Зато се њихове жеље могу једино поредити са снагом дрвета чије гране су чврсте и несаломљиве.

 

30.10.2018. нас група Малих новинара, ученика 4. и 8.разреда,заједно са учитељом Миланом имали смо срећу да будемо гости Захумско-херцеговачкој епархији и један час проведемо у врло пријатном разговоруса владиком Димитријем. Били смо одушевљени непосредношћу и једноставношћу са којом смо примљениод стране владике. Као да смо разговарали са својим старијим братом, али братом који нас опчињава својом смиреношћу и благошћу. Његове поуке нису изричите, али су нашем срцу тако благодарне да их безпоговорно примамо и усвајамо.

   У уторак 23.октобра група ученика 4. И 8. разреда, чланови Новинарске секције са професорицом Аницом и учитељом Миланом били су у радној посјети редакцији Гласа Требиња.

   Глас Требиња су новине које живе више од 60 година и које се с нестрпљењем ишчекују на киосцима јер су деценијама радо читане, а излазе једном мјесечно.

   Пошто и наши мали новинари имају жељу да направе праве школске новине отишли су код искусних ,,колега” да их поуче како се то ради.

И ове године,као и сваке друге, у оквиру Дјечије недјеље организован је пријем код градоначелника Требиња, господина Луке Петровића.Пријему, који је био свечан, срдачан и са лијепим жељама за развој дјеце, те обећањем да ће наша дјеца увијек имати подршку Градске управе и градоначелника, присуствовали су ученици из свих требињских школа, те дјеца нашег посебног одјељења.

Препоручујемо:

Дан отворених врата

Термини за пријем родитеља (школска 2018/19 година) овдје  

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено