• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Поводом Међународног дана чаја, који се обиљежава 15.12., проф. енглеског језика Марина Марковић одржала је у просторијама градске библиотеке (AC) креативно-едукативну радионицу - "Чај-еликсир живота" ("Tea- the elixir of life") за ученике деветих разреда наше школе.

Ученици су имали прилику да науче сијасет занимљивих, а мање познатих података о историји настанка чаја, његовом поријеклу и доласку на европски континент, историјским турбулентним догађајима и прекретницама које је његово појављивање проузроковало, али превасходно који су то здравствени бенефити конзумације овог еликсира живота. Научили су језичке идиоме са чајем, као и ријечи за прибор потребан да би се направио исти, одмјерили су тимску снагу у знању играјући посебно осмишљену игрицу на ову тему, а изазов је свакако био и писање медом и осликавање кесица чаја.

Мирисом су погађали херцеговачко самоникло биље које користимо као чај (хајдучка трава, пелин, зова, коприва, лаванда), али и неко мање познато, а исто тако веома здраво (каранфилић, звјездасти анис и ђумбир). Сортирали су чај у ручно-сашивене платнене кесице правећи тако поклон за даривање, а затим су сами направили чај додавајући цимет, мед, лимету и лимун који су дегустирали са здравим овсеним кексићима и кексићима од проклијалог зрна спелте и ражи, а при том стално водећи конверзацију на енглеском језику и користећи ново-научене ријечи и изразе.

Засигурно, било је ово једно изузетно лијепо дружење и право освјежење у начину поучавања и самог учења енглеског језика кроз игру и практични рад, у коме су сви уживали.

Последње објављено:

Препоручујемо:

еУпис: Промотивни видео

За више информација о електронском упису дјеце у први разред, кликните овдје 

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено