• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

У нашем крају почела је берба грожђа, па су наши школарци били у посјети винограду породице Петијевић како би научили зашто је важно да се грожђе уврсти у дјечију исхрану.

У бобицама овога воћа крију се витамини А, Б и Ц, те велика количина минерала, влакана и храњивих твари као што су жељезо, фолна киселина, ензими, протеини, калциј, магнезиј, калиј, натријум, манган, јод, бакар и фосфор.

Грожђе чува здравље костију, срца, очију и бубрега, доприноси правилном метаболизму, сузбија бактерије у устима и каријес, чува десни, јача имунитет, чисти јетру, регенерише и подмлађује кожу, а изврсна је и храна за мозак, те не чуди да су га у прошлости звали „храном богова“.

Ђаци су прошетали виноградом, научили доста тога о његовом узгоју, дегустирали сорту „жилавка“и лубеницу која расте уз виноград, али су се опробали и у берби, те су зреле гроздове сложили у гајбицу и дали на дар као ужину нашим првачићима.

Уживали су у дивном крајолику, а у љетниковцу виноградара, са којег се пружа чаробан поглед на ријеку Требишњицу, у ликовном кутку, припремили су моделе грожђа којима су украсили учионице. Велику захвалност за срдачно домаћинско гостопримство упућујемо породици Петијевић, а посебно господину Стефану и Ранку.

 

 

Препоручујемо:

еУпис: Промотивни видео

За више информација о електронском упису дјеце у први разред, кликните овдје 

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено