• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

ЈУ ОШ „Свети Василије Острошки“ у Требињу била је 8.5.2021. године домаћин Регионалног такмичења из Математике за ученике од 7.-9. разреда. Такмичењу су приступила 3 ученика из наше школе: 1 на нивоу 8. разреда, 2 на нивоу 9. разреда. И ово такмичење, као и сва досадашња овогодишња, одржано је у онлај формату уз поштовање свих хигијенско-епидемиолошких мјера.

На нивоу 7. разреда такмичила су се 3 ученика херцеговачке регије и на том узрасту наша школа није имала представника.

На нивоу 8. разреда такмичило се 7 ученика, а један од њих наш Момчило Ћаћић у овај ниво накмичења ушао је са убједљиво најбољим резултатом. С тога није ни чудо што смо вјеровали у њега и што је заузимањем другог мјеста успио да се пласира на Републичко такмичење. Његова наставница Мирсада Ћурић каже да заиста ужива у раду са њим јер Момчило воли математику и има „кликер“ за математику. Желимо му добар резултат на наредном нивоу такмичења, наравно уз констатацију да је засита велики успјех бити међу двадесетак најбољих, на овом узрасту, у Републици.

На нивоу 9. разреда међу девет најбољих у регији били су и наши ученици Андрија Рикало и Анђела Илић. И њих познајемо из претходних година, а и са такмичења из других предмета. За њих двоје такмичење је завршено на овом нивоу. Иако је заузела друго мјесто, а Андрија осмо, Анђела се није успјела пласирати на Републичко такмичење. Пропозиције су строге – директну проходност има првопласирани, а остале учеснике позива РПЗ – доња граница за позив је први ученик који има мање бодова од побједника Регионалног такмичења са најмање бодова. Знамо да ће и Анђела и Андрија наставити са добрим резултатима и у средњој школи и да ће и тамо њихов борбени дух, таленат, знање и рад доћи до изражаја.

 

Последње објављено:

Препоручујемо:

Снимак обуке за коришћење еДневник-а за ученике

Снимак обуке за коришћење еДневник портала и употребу "Office 365" алата и сервиса у наставном процесу можете погледати ОВДЈЕ (пријавите се као гост)

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

 

Дан отворених врата

Погледајте термине за пријем родитеља (разредна и предметна настава) овдје 

Издвојено