• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  
На иницијативу школске управе, а поводом обиљежавања Свјетског дана вода, ученици 9. разреда наше  школе посјетили су у пратњи разредника брану Грачарево. За ученике, а и за наставнике, то је био јединствен доживљај.
Брана Гранчарево Хидроелектране Требиње 1 налази се на ријеци Требишњици, 17 километара узводно од Требиња. Хидроелектрана је прибранска и користи воде акумулационог Билећког језера. Има 3 агрегата од  којих су два пуштена у погон давне 1968. године, а трећи 1975. године-
Љубазни домаћини повели су нас прво на сам врх бране гдје су нам испричали сторију о њеној градњи, пуштању у промет и најважнијим карактеристикама. Одатле смо са висине од 123 метра, колико износи њена грађевинска висина, имали одличан поглед на цијелу конструкцију. Послије тога обишли смо контролну собу, гдје су нам млади инжењери објаснили принцип рада турбина и генератора. Могли смо да чујемо чак и звуке високог напона. Наши наставници имали су и прилику да виде и унутрашњост бране. За то вријеме нас су, као праве, драге госте, у угодно опремљеном ресторану, почастили соковима, слаткишима и грицкалицама.
Била је ово једна врло занимљива и поучна посјета.Руководству и радницима ХЕТ-а и овом приликом захваљујемо се на љубазности.

Последње објављено:

Препоручујемо:

Дан отворених врата

Термини за пријем родитеља (школска 2019/20 година) овдје  

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено