• Тел/Факс: 059/260-996
  • Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Оставите нам коментар или сугестију (анонимно)  

Поводом Европског дана језика, који се сваке године обиљежава 26. септембра, како би се Европљани охрабрили да уче стране језике,те да подстичу интеркултурну размјену и сачувају језичко насљеђе свог континента, професори Актива страних језика наше школе су заједно са својим ученицима тог дана обогатили своје часове разноврсним садржајем, презентацијама, радионицама и креативним паноима на неколико страних језика и тиме указали на потребу и значај њиховог учења.

Ученици деветих разреда су интервјуисали наше суграђане и разговарали са њима о томе колико је важно знати језике, те су направили и видео запис којим су жељели да подијеле своје знање о настанку језика,познатим личностима које говоре стране језике, о највећим полиглотама, о потреби и разлозима за учење језика као и грешкама код учења језика.
Ученици подручног одјељења у Ластви су упознати са активностима амбасаде Француске у БиХ као и са улогом и активностима Француског института који дјелује на подручју Сарајева, Мостара и Бања Луке. Информисани су о могућностима школовања у Француској, студирању и о условима за стипендије. Такође су упознати са међународно признатим сертификатом испита ДЕЛФ и ДАЛФ као и дипломе ТЦФ које имају прилику полагати и у нашем граду једном годишње.


Дјелић спроведених активности погледајте у нашој галерији слика и на нашој фејсбук страници.

Припремили смо вам и видео магтеријал.

 
- Обиљежавање Европског дана језика
-Евроейский день языков в ОШ "Йован Йованович Змай" Требине
    Више од 800 милиона Европљана у 47 држава прославило је Европски дан језика, а словенски језици чине једну од највећих језичких група на подручју Европе. И у нашој школи је обиљежен Европски дан језика. У одељењима,који изучавају руски језик организовали смо конкурс плаката.
    Сваки ученик je направиo заставицу неке европске државе на којој су кратко, сажето и оргинално написане основне ствари које посебно карактеришу ту државу-главни град, становништво, службени језик, валутa, хранa, навике, позната мјеста, познате личности итд. Ученици су израдили паное на тему "Язык – живая душа народа" и „Путешествие по Европе“ користећи поменуте заставице.
На часу руског језика путем презентације, сваки ученик на руском језику је представио једну европску државу , указујући на своју заставицу на паноу.
    Сврха конкурса је била омогућити учесницима да открију свој креативни потенцијал и размијене идеје и искуства,науче на руском језику изговорити горе наведено.
Циљ конкурса је развити код ученика здрав такмичарски дух, да ученици науче да уче самостално и да једни од других науче оно што је добро. Ученик на овај начин учи како треба учити, мислити, закључивати и повезивати једну ствар са другом.
    Сви су се ученици одговорно односили према задатку и зато су побиједили сви !!!

Препоручујемо:

Дан отворених врата

Термини за пријем родитеља (школска 2019/20 година) овдје  

Распоред звоњења

Погледајте распоред звоњења у школи, по смјенама овдје 

Календар образовно васпитног рада

Погледајте календар образовно васпитног рада за текућу школску годину овдје

Дежурство наставника

Дежурство наставника овдје

Издвојено